Kapcsolat

Mobil: +3670/2144660

Hétfőtől-Csütörtökig 12h-18h

Pénteken 12h - 14h

Email: info@alternativterapiak.hu

Fényterápia

Meglepetések helyett, válassza az eredetiséget igazoló Hologram matrticával ellátott termékeinket.

 


Fény és színterápiás készülék

69 750 Ft

helyett,

MOST CSAK

45 750 Ft. - tól

Plusz 3 350 Forint szállítási költség.

2024. Június 16. - ig, illetve ameddig a készlet tart!!!

Készleten: 6 darab termék

Hívja az alábbi telefonszámot ha kérdése van, vagy rendelni szeretne: 0670-2144660

Írjon az alábbi email címre, ha kérdése van, vagy rendelni szeretne: info@alternativterapiak.hu

Rendelhet azonnal a lap alján található űrlap segítségével!

Megrendelését a feladást követő 3 munkanapon belül házhoz szállítják!


A fény, amely gyógyít 


Most, 15 000 Forint értékű, ajándék állvánnyal!


Polarizált fény

Fényenergia- a szövetekben áthaladó és azok által fokozatosan elnyelt fényenergia olyan fotokémiai változásokat idéz elő, amelyek gyógyászati szempontból nagyon jelentősek. A szervezetre való hatásuk szerint három fő csoportra oszthatók fel:

 

  1. Az analgetikus hatás, amelyet fájdalomtompításként érzékelünk, annak köszönhetően jön létre, hogy a fényenergia természetes hatása csökkenti az idegsejtek érzékenységét azon a helyen, ahol áthalad a polarizált fény. Erősebb fájdalmak esetében, ezen kívül ún. endogén ópiátok kiválasztására is sor kerül, amelyek a polarizált fénnyel együtt természetes módon képesek megszüntetni a tulajdonképpeni betegség folyamatát és szokatlanul magas hatékonysággal csökkentik a fájdalmat.

 

  1. A gyulladásgátló hatás annak köszönhetően jön létre, hogy a polarizált fény aktiválja azokat a természetes összetevőket, amelyek részt vesznek a gyulladás megszüntetésében. Nagy jelentősége van annak is, hogy a fényterápia támogatja a vérerek kitágulását, gyorsítja az anyagcserét, és ezzel fokozódik a szervezet saját immunrendszerének a reakciója.

 

  1. A biostimuláló hatás a nagyobb mennyiségű fényenergiával való ellátásnak köszönhetően jelentős mértékben támogatja és gyorsítja a sejtek és a sérült szövetek megújulását és egészséges fejlődését. Ennek alapvető jelentősége van a szervezet épségének megőrzésében.

A biostimuláció a szervezet különböző szintjein fejti ki hatását:

 

-szubcelluláris szinten-sztereokémiai változásokat idéz elő a molekulákban, meggyorsíthatja a kollagén és a fehérjék szintézisét, az oxigéncserét és a redukciós oxigén-felvételi folyamat aktiválását (antitoxikus hatás).

-sejtek szintjén-növeli a sejtek elektromos mezőjének a potenciálját, módosíthatja a sejtmembrán potenciálját, javíthatja a szövet újraéledését.

-szövetek szintjén-megváltoztathatja sejtközi folyadék ph-értékét, alkalizálhat-lúgosíthat.

-szervek szintjén-normalizálhatja a működésüket,

-szervezet szinjén-komplex adaptív,neuroreflektorikus és neurohumorális reakciókat vált ki, amelyek az egészség, a testi ellenálló képesség és a közérzet javuláshoz és megtartáshoz vezetnek.


A szakirodalomban a biostimulációról többek között olvashatjuk azt is, hogy a polarizált fény az önálló szövetsejtek szintjén elindítja az irányító folyamatokat, vagy a már elkezdődött ilyen folyamatokat serkenti és lassítja a kóros és degeneratív elváltozásokat.

 

A polarizált fény hatást fejt ki a sejtmembrán és mitokondriumok molekuláris szerkezetére, és ezzel meggyorsítja a metabolikus folyamatokat salakanyag felhalmozódása nélkül, serkenti a szükséges anyagok képződését a sejtben és tompítja a beteg állapotokat kísérőanyagok kialakulását.

 

Megfigyelhető továbbá a makrofágok (falósejtek) aktivitásának növekedése, amelyek a sebek sikeres gyógyulásához szükségesek, valamint a fibroblasztok tevékenységének élénkülése,amelyek alapját képezik a bőr transzplantátumok és sebhelyek hegesedési folyamatának.

 

Alkalmazások köre:

 

A polarizált fényű gyógylámpa a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésként egyaránt alkalmazható. Szinte minden betegségben valamilyen formában, akár gyógyítás, akár megelőzés, akár kiegészítő terápiaként is használható. A teljesség igénye nélkül az alábbi betegségekben illetve tüneti elváltozásokban javasolt:

 

Allergia, artrózis, asztma, cukorbetegség, fejfájás, ekcéma, lábszárfekély, lábfájdalmak, alsó végtagok dagadása, állkapocs-ízületi fájdalmak, arcideg bénulás, fülfájás, fogínygyulladás, fogfájás, torokfájás, torokkaparás, köhögés, mandulagyulladás, nátha(szénanátha), meghűlés, homloküreg-gyulladás, orrvérzés, orrüreg, nyálkahártya-gyulladás, reuma, gerincfájdalmak, idegfájdalmak, fájdalmas sebek, véraláfutások, megpattant erek az arcon, afták, herpes, pattanások, cellulitis, viszketegség, gombás megbetegedés, pikkelysömör, övsömör, bárányhimlő, körömágygyulladás, köszvény, problémás erekció, frigiditás, menstruációs panaszok, meddőség, mellgyulladás, mellbimbó sérülés, tejképződési zavarok, migrén, depresszió, félelem, alvászavarok, étvágytalanság, éjszakai bevizelés, műtét utáni hegek, zúzódások, horzsolások, feltörések, felfekvések, Parkinson-kór, ínszakadás, heveny-ín-és izomgyulladás, izomgörcsök, izmok sérülései, napégések, égési sebek, prosztata, hasmenés, székrekedés, alacsony vérnyomás, magas vérnyomás, hajhullás, ráncok, középfülgyulladás, gyomorfekély, stb…


Egy nemrégiben lefolytatott klinikai kísérlet szerint a nagy erejű fénnyel végzett terápia idősebb emberek esetében is csökkentette a depresszió kínzó tüneteit. A kísérletben közel kilencven, depresszióval diagnosztizált fő vett részt, nagy részük 60 vagy annál is idősebb volt.
A kísérlet során három héten keresztül, reggelente egy óráig fénnyel sugározták be a páciensek felét, ugyanolyan fényterápiás készülék segítségével, amelyet a szezonális depresszió esetén is használnak.
A fényterápia az USA-ban már több mint tíz éve bevált módszer a szezonális – általában a téli hónapokban jelentkező – depresszió kezelésében.


A Physorg tudósítása szerint a kísérlet során fényterápiát kapott páciensek hasonló javulást mutattak, mint azok, akik antidepresszánsokat szedtek. Ráadásul a fényterápiás csoport tagjaiban kimutatható volt az alvási ciklus szabályozásáért felelős hormon, a melatonin megnövekedett szintje, a stresszhormonként is számon tartott kortizol mennyisége viszont csökkent a szervezetükben.

Hogyan működik?


Ma már tudományos tény, hogy az agy által termelt szerotonin nevű hormon nagy szerepet játszik a hangulatunk alakulásában, a vérben mérhető szerotoninszintet pedig egyértelműen a fény, illetve napfény mennyisége befolyásolja, ahogy az a fenti kísérletből is kitűnik. Mindez ráadásul összefügg a melatonintermeléssel is -  melatonint az agyunk napnyugtával kezdi termelni, és ez a hormon felelős az alvási ciklus megfelelő szabályozásáért és a belső óránk helyes működéséért.


A színek gyógyhatásai

 

Vörös:

 Az elektromágneses spektrumban a vörös az infravörös mellett helyezkedik el, ezért ezt a színt a melegséggel kapcsoljuk össze. Ez a szín izgalomba hoz, és stimuláló hatású . A vörös fény hatására gyorsul a szívverés, erősödik a vérkeringés, amely meleg érzetet idéz elő, és serkenti az adrenalin-termelést. A vörös vérsejtek elnyelik a vasat, a só pedig a vese és bőr révén távozik a szervezetből. Ennek következtében a vörös ideális szín a vashiány és a vérszegénység kezelésére. Mivel a vörös serkenti a keringést, alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is.  Ha vörös fényt sugárzunk egy elfertőződött sebre, azzal gyorsítjuk a terület vérellátását, lehetővé téve ezzel, hogy a test fehér vérsejtjei gyorsabban megküzdjenek a baktériummal. Mivel a vörös keringésnövelő hatású, aktiválja a mellékvesét és serkenti a vérkeringést, ezért nem alkalmas olyan emberek kezelésére, akiknek magas a vérnyomása, hipertóniában szenvednek, szívproblémájuk van, asztmásak vagy epilepsziásak. A vörös fényt alkalmazhatjuk - a nem elég aktív testműködéseket - renyhe bélműködés, legyengült izomzat, lassú vérkeringés - élénkíti. Használható: vészes vérszegénység, impotencia, fagyás, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, energia vagy hő hiány, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, székrekedés betegségekben.

 

Sárga:

 Ez a szín áll a legközelebb a napfényhez, és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz. A sárga stimulálja az idegeket. Ha a homlok-csakrába, a fejbe vagy a gerincbe sugározzák, megtisztítja az idegrendszert a megrekedt energiáktól. Pozitív mágneses áramlása egyszerre stimuláló és inspiráló, ezáltal jótékony hatást vált ki bőrproblémák esetén, valamint a reumára és az ízületi gyulladásra. Elősegíti a test kalcium-feldolgozását is, ennek folytán alkalmas a csontritkulásban vagy kalcium-elégtelenségben szenvedők kezelésére. A sárga szín serkenti az agyi és mentális funkciókat ezért eredményesen használható gyomor - máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép betegségeiben. Emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, ízületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyításában.

Kék:

 A kék a spektrum hideg végénél helyezkedik el. A természetben ez a szín a végtelenbe nyúló éggel borul ránk. Az ég színe úgy jön létre, hogy a nap fénye a kékkel megegyező hullámhosszú légköri részecskéket szétszórja, és ezáltal kék fény tükröződik minden irányba. Jótékony hatással van az asztmára. További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben. A félelem és feszült állapot kezelésére a kéket a solar plexusra kell sugározni, álmatlanság ellen a homlokot- torkot- és solar plexus-csakrába.


Narancssárga:


 A narancssárga a vörös mellett található a színspektrumon. Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösre jellemző vibráló hő. A vöröshöz hasonlóan, ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység. Szexualitással való kapcsolata abból a tényből eredhet, hogy a narancssárga szín sugárzik a második, keresztcsonti csakrából, amely a női szaporítószervek és a női energia központja. A narancssárga az öröm színe, és meg van az ereje ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra serkentsen létezésünk minden szintjén. Vitalitása révén képes arra, hogy olyan változást idézzen elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Ez a szín enyhülést hozhat a komoly reumában szenvedőknek azáltal, hogy segít felszakítani a csontrendszerre lerakódott rétegeket. Általános frissítőként működik; görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; és ha a lépet kezeljük vele, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarokban, izommerevedési zavarokban, bőrbetegségekben, kozmetikában, emésztési zavarokban.

 

Zöld:


A zöld szín a spektrum közepén található, és lényünk valamennyi aspektusának egyensúlyi állapota kapcsolatba hozható vele. A természetben ez az élet színe. A szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt, ezáltal igen megnyugtató a szem számára. Mivel ez a természet általános színe, a zöld teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező. Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), izom- és szövetgyarapodást gyorsítja, a túlburjánzó sejtnövekedést viszont gátolja, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). Kimerültség ellen is jó hatású.


Lila:

 A spektrum színei között a lilának van a legrövidebb hullámhossza és a legnagyobb energiája, és nagyon keskeny sávban jelenik meg az ultraviola fény mellett. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés, amelyet az tesz lehetővé, hogy a lila szín képes arra, hogy elfogadásra és méltóságra tanítson, és ezáltal elvezesse az egyént a feltétel nélküli szeretethez. A lila szín gyulladáscsökkentő, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság, gyulladásos folyamatokban segít.

A teljes szett, hét színű lencsét tartalmaz: vörös, sárga, kék, narancs, zöld, lila, ibolya.

Ára: 66 750 Ft. ingyenes szállítással

 

Megrendelés: Fényterápia

Megrendelő Neve *:
Szállítási cím (ir. szám, közterület, házszám, emelet, ajtó. *:
Számlázási cím (ha nem ugyanaz):
Telefonszám *:
Email cím *:
Termékválasztás *:Megjegyzés:
Hogyan talált weboldalunkra? *:


Az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat elolvastam és elfogadom, valamint tudomásul veszem, hogy megrendelésem fizetési kötelezettséggel jár. *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Az Ön által megadott email címre küldünk értesítést.

 


Minden Jog Fenntartva!©