Kapcsolat

Mobil: +3670/2144660

Hétfőtől-Csütörtökig 12h-18h

Pénteken 12h - 14h

Email: info@alternativterapiak.hu

TENS Készülék

Meglepetések és egészségkárosító, olcsó kacatok helyett, válassza az eredetiséget igazoló Hologram matricával ellátott termékeinket.

 TENS Tartozékok:

 • Vezérlő készülék
 • Kábel a tapadó elektródákhoz
 • 2db, vagy 4db tapadó elektróda (a megrendelő űrlapon vállasztható)
 • Tens Papucs
 • USB kábel + Hálózati adapter (Elektromos hálózatról, illetve számítógépről is üzemeltethető)
 • Használati utasítás

Technikai adatok:

 • súly - 216g
 • feszültség - 4.5V
 • méret - 180x125x50mm
 • LCD képernyő: 60mm
 • teljesítmény: 
 • 1-1000 hz !


TENS készülék

14 900 Ft.

Helyett,

MOST CSAK

10 900 Ft. - tól

Plusz 1 790 Forint szállítási költség.

2024. Június 16. - ig, illetve ameddig a készlet tart!!!

Készleten: 5 darab termék

Amennyiben az alábbi elérhetőségeken rendeli meg a terméket!

Írjon az alábbi email címre, ha kérdése van, vagy rendelni szeretne: info@alternativterapiak.hu

Rendelhet azonnal a lap alján található űrlap segítségével!

Megrendelését a postázást követő 3 munkanapon belül házhoz szállítják!


TENS - Elektromos stimuláció

 A TENS elnevezés (Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation) magát a módszert jelenti, magyarul "bőrön át történő elektromos ideg-izom ingerlés".

Azok az izmok, melyeknek nem megfelelő a beidegzése, elektromos úton stimulálhatóak az izomsorvadás (atrófia) és a bénulások megelőzése érdekében. Féloldali bénulás esetében (például szélütést követően), perifériás idegi sérülésüknél, vagy a lábak, esetleg mind a négy végtag használatának képtelenségénél eredményesen alkalmazható az elektromos stimuláció, melynek során elektródákat helyeznek a bőrre.

Krónikus hátfájásban, reumatikus ízületi gyulladásban, övsömörben, bokaficam esetében, vagy meghatározható helyű fájdalomban, hasznos lehet a kis áramerősségű elektromos ingerlés; ennek neve bőrön át alkalmazott elektromos idegstimuláció (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = "TENS"). A TENS a fájdalom súlyosságától függően naponta több alkalommal, 20 perctől több órás időtartamig alkalmazható. A TENS berendezés az izomfeszülés fokozása nélkül kelt bizsergő érzést. A TENS készülék otthoni használata, könnyedén megtanulható. A betegek többsége jól viseli a terápiát, de hatékonysága esetenként nagymértékben különbözik.

A TENS készülék használata egyesíti magában az ősi keleti gyógymódokat, a masszírozó, az ujjnyomásos, az akupunktúrás módszert, a fürdő, súlyfürdő hatást (balneológia), mindezeket a mai csúcstechnológia alkalmazásával. A készülék különböző frekvenciás impulzusokat állít elő, amelyeket váltogatva juttat el az elektródákra, gyakori programozott váltással. Így magyarázható, hogy a hozzászokás még rendszeres, hosszú kezelés alatt sem alakul ki. A készülék használatának sem káros, sem kóros mellékhatása vagy utóhatása nem ismert.

A készülék nemcsak jelentősen, de gyorsan is csökkentheti a fájdalmakat. Más terápiás módszerekkel - INFRATERÁPIA, MÁGNESTERÁPIA - együtt alkalmazva a TENSkészülék növelheti a kezelés hatékonyságát, a gyógyszeradag csökkenthető, gyakran el is hagyható.

A készüléket nem csak beteg, hanem egészséges emberek is használhatják a betegség megelőzésének céljából. Sajnos legtöbbször akkor fordulnak az emberek orvoshoz, amikor már szinte késő. A kórházak, rendelőintézetek is inkább arra vannak felkészülve, hogy gyógyítsák, nem pedig, hogy megelőzzék a problémákat. Mint tudjuk, a megelőzésnek életmentő, élethosszabbító jelentősége van.

A TENS készülékeket ma már egyre többen használják a betegek, az egészségüket megőrizni kívánók, sportolók, de sok reumatológus, ideggyógyász, sebész, háziorvos, ortopéd és fizikoterápiás szakorvos, fogorvos, gyógytornász, akupunktúrával foglalkozó szakember is gyakran használ TENS készüléket.

A TENS kezelés az emberi test saját, fájdalmat elnyomó mechanizmusait aktiválhatja, azzal, hogy az érző idegek stimulálásával a fájdalom idegi jelzéseit blokkolhatja, és a szimpatikus idegrendszeri funkciók normalizálását segítő endorfin termelődését fokozhatja.

 A TENS hatásmechanizmusa


A TENS készülékkel végzett kezelés célja a fájdalomcsillapítás a bőrön keresztül az idegekhez továbbított, megfelelően beállított elektromos impulzusok segítségével. A fájdalomcsillapításhoz a TENS készülékből kivezető kábelek végén található elektródákat az adott terület szempontjából megfelelő pontokra kell helyezni. A modulált impulzusok az elektródákon keresztül továbbítódnak az adott idegekhez. Ezek a jelek blokkolják a fájdalom jelzéseit, így azok nem jutnak el az agyba.


 

A kezelés időtartama és a hatás jelentkezése

 

Mivel sokféle fájdalom létezik, és az egyéni érzékenység is változó a TENS kezelés fájdalomcsillapító hatása is egyénenként változó. Vannak, akik csak a kezelés alatt érzik a fájdalom enyhülését míg másoknál a fájdalom hosszabb időre enyhül. A legtöbb tanulmány arról számol be, hogy a fájdalom enyhülése mintegy 30 percnyi TENS kezelés után kezdődik. Ugyanakkor a szokásos, nagyfrekvenciáns TENS kezelés esetében nincs maximálva a kezelés időtartama. Vannak olyan páciensek, akiknél a rövid 30-60 perces TENS kezelés is órákig tartó megkönnyebbülést eredményez.

 

A fájdalom hatékony csillapítása

 

A fájdalom hatékony csillapítása mind az egészségügy, mind a fájdalomtól szenvedő beteg igen fontos célja. A fájdalomcsillapító módszer széles körű alkalmazhatóságának fontos feltétele a hatékonyság mellett az egyszerű, biztonságos, mellékhatások nélküli alkalmazhatóság. Minden bizonnyal ezek a tulajdonságok is hozzájárultak ahhoz, hogy a TENS kezelés az utóbbi években főleg a mozgásszervi eredetű, de számos egyéb ok miatt jelentkező fájdalom sikeres befolyásolójává válhatott.

 A TENS helye a fizioterápiában

 

A TENS mint fájdalomcsillapító kezelési módszer a hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején lépett be a fizikoterápiába.
Korábban is voltak már hasonló elvet követő fizikoterápiás készülékek. Magyarországon a germán típusú fizikoterápia volt az elterjedt, inkább a diadinamikus áramformákat a TRABERT-féle áramformákat használtuk.


 

Milyen esetekben használható a Tens

 

A TENS készüléket elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésére használhatják. Idegi eredetű fájdalmak kezelésére is kitűnően alkalmas lehet, mint a migrén vagy polyneuropathia, idegzsábák és övsömör utáni fájdalomcsillapítás. Vannak olyan belgyógyászati problémák, mint pl. az obstipatio (székrekedés), vagy vizelet tartási problémák, amire szintén előnyösen használható.

Ezen felül segítheti fogyókúránkat, valamint izomzat regeneráló hatású!


Összefoglalva:

A TENS kezelés kiváló gyógyszermentes fájdalomcsillapítási alternatíva lehet olyan krónikus állapotokban, mint a derékfájás vagy az izületi gyulladás. Sikeresen alkalmazható sebészeti beavatkozással, baleseti sérülésekkel illetve egyéb állapotokkal kapcsolatos akut fájdalmak esetében is.

 

A Tens kezelés előnyei:


 • mellékhatás nélküli fájdalom csillapítás,
 • gyógytorna kiegészítője,
 • javítja a perifériás keringést, elősegíti a sejtek anyagcseréjét,
 • hatékony akut és krónikus fájdalmak esetén,
 • gyógyításban és megelőzésben egyaránt használható,
 • többször is alkalmazható, otthoni kezelések formájában (intézmény igénybe vétele nélkül),
 • kis méretű, könnyen kezelhető,
 • a készülék használata könnyen elsajátítható,
 • a fájdalom csillapítása megoldható abban az esetben is, ha valakinek pl. gyógyszer allergiája van,
 • nem alakul ki hozzászokás, függőség a rendszeres használat miatt,
 • bizonyos betegségeknél a napi többszöri kezelés előnyösebb, mint a napi egyszeri,
 • hosszabb ideig tartó kezelés (pl. bőrfekélyek, felfekvések),
 • decubitus, izombénulások egyes formái,
 • krónikus (idült) fájdalom esetében a gyógyszeradag csökkenthető, esetleg el is hagyható a TENS készülék rendszeres és megfelelő használata esetében

 


TENS Funkciók:

 • használati időtartam beállítása (5-15 perc)
 • intenzitás beállítása (1-15 fokozat)
 • kezelési mód kiválasztása (az alábbi 8 módozat)

  

  Gyúrás      Dögönyözés    Köpölyözés    Izom Erősítés

 

 Akupunktúra     Guasha  Súlycsökkentés      Kombinált

                          

Rendeljen + 1 pár Tapadó elektródát MOST akciós áron 3000 Forint helyett, 2000 Forintért, vagy + 2 pár tapadó elektródát 4 000 Forintért.

Amennyiben később rendel, sajnos postaköltséget is fel kell számolnunk.

 

Az Ön által megadott email címre küldünk értesítést.

Megrendelés: Tens Készülék

Megrendelő Neve *:
Szállítási cím (ir. szám, közterület, házszám, emelet, ajtó) *:
Számlázási cím (ha nem ugyanaz):
Telefonszám *:
Email cím *:
Termékválasztás *:

Megjegyzés:
Az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat elolvastam és elfogadom, valamint tudomásul veszem, hogy megrendelésem fizetési kötelezettséggel jár. *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

Minden Jog Fenntartva!©